Till startsidan >

Till startsidan >

Om bloggen

Fantasi på jobbet är en blogg som handlar om sånt man funderar på när man är på jobbet. Saker här i världen som man klurar, läser, och lyssnar sig till. Slutsatser som skall dras, förutfattade meningar som skall bevisas eller ställas på kant, och företeelser som behöver synas lite extra. Det blir aldrig tråkigt om man bara har lite fantasi – på jobbet! Jag tänker inte lägga till en fotnot om att mycket är skrivet med glimten i ögat, för sånt behövs bara i USA.

Kiton

HuvudkategoriSkapad av KQ ons, juli 16, 2014 21:43:39
Nära kontoret i stan som jag åker till några gånger i veckan, finns en lokal som heter Kiton. Den har stora skyltfönster mot gatan med riktigt snygga kläder, fast eftersom jag aldrig sett någon gå varken in eller ut eller röra sig därinne har jag antagit att det är någon sorts utställningslokal.
Sen gick jag förbi ihop med en chic (italiensk) kollega som berättade att Kiton är ett italienskt klädmärke och att det visst är en riktig affär där bakom skyltningen, och eftersom jag kikat i fönstren i fyra år nu, ordnade jag snart ett tillfälle att gå in.

Det var lika tomt därinne som jag föreställt mig, och snabbt kom en välklädd expedit fram och frågade hur hon kunde hjälpa till. Jag sa att jag letade efter ett par klassiska marinblå byxor. Expediten försvann inåt hyllorna och jag såg mig omkring. Kläderna var fina, i snygga tyger och färger som passade mig. Tänk om jag just hittat min perfekta butik, funderade jag (är fortfarande på jakt efter den ultimata klädaffären där man går in, skaffar allt man behöver - inklusive skor - och går ut igen för att klara sig läääänge).

Jag kikade på det som hängde på galgarna, klämde lite på plaggen och kollade prislapparna; byxor 895, kavajer 2 550, cashmeretröjor 1 200, dvs normala priser för bra kvalitet.

MEN DÅ SLOG DET MIG: jag är i ju München! Och priserna är i Euro!

Precis när min hjärna fattat att här stod jag och höll i kavajer som kostade tjugotusen kronor styck, kom förstås expediten tillbaka med marinblå byxor. För tolvtusen kronor paret.
Gudskelov var det både fel sorts tyg och snitt, och jag tackade för mig. Fast det visste hon säkert att jag skulle göra, i samma ögonblick som jag stack näsan genom dörren.

Till Kitons fina utställningslokal, alltså.


Hitta nya vägar i känslornas labyrint

HuvudkategoriSkapad av KQ tis, juni 03, 2014 22:38:50
Har fått en ny bok som jag läser med stort intresse.
Ett hopp -som i att hoppas, inte som i att hoppa! - ska enligt författaren (Ilse Sand) stämma överens med verkligheten. Önskningar kan däremot vara helt orealistiska.
Båda är mycket viktiga för ett sunt känsloliv.

För att lära känna en ny människa brukar författaren fråga vad den personen önskar sig. Hon säger: att bli medveten om vad man önskar sig är ett sätt att komma nära den man är.


Vet du vad du önskar dig?

Testing testing: images

HuvudkategoriSkapad av KQ lör, maj 31, 2014 09:30:49


Nästa »